Sopar 1714


L’11 de setembre se celebra la Festa Nacional de Catalunya. Commemorem la diada de l’onze de setembre, tot recordant a pèrdua de llibertats que va patir el nostre país l’any 1714.

La història ha explicat amb precisió i amb detalls com van ser aquells mesos de setge de la ciutat de Barcelona i com es van conquerir les diferents ciutats catalanes que van oferir, en molts casos, una seriosa resistència.

Però com es vivia en aquella època? Quines classes socials hi havia i què representaven cada una d’elles? Quins eren els líders del país? Com s’entretenia la gent? I què menjaven els catalans i catalanes al segle XVIII, al 1714?

Aquesta pregunta l’han respost diversos historiadors, també s’ha fet des de l’àmbit acadèmic, i, per descomptat de cuiners que hi han posat el seu gra de sorra recuperant algunes de les receptes de l’època. La documentació al respecte és abundant i molt interessant. Al cap i a la fi, veure com es menjava en aquells moments a Catalunya, les diferències entre les diferents classes socials que hi havia, també et dona una visió sobre aquella època.

Al Color d’olor de poma hem volgut recuperar alguna de les receptes d’aquell moment i us proposem un sopar que farem el dijous 13 de setembre a les 9 del vespre al nostre restaurant. És evident que el que menjarem no serà exactament com es menjava en aquell moment ja que els productes bàsics també han canviat. Però sí que ens en podem fer una idea.

La veritat és que hem triat uns plats concrets, però n’hauríem pogut triar uns altres, ja que, cal dir-ho, i havia marge per triar. Però hem volgut buscar un equilibri entre verdures, carn, peix i dolços i les receptes que hem buscat i hem trobat.

La proposta de menú que us fem és aquesta:

Entreteniment: Porrada

Entrant: Panadons d’espinacs

Carn: Carbassa a la morisca

Peix: Bacallà amb mel

Postres: Menjablanc

Bunyols de cigrons

Copa de xocolata, copa de licor de l’època

Per tant, com podeu veure serà un menú degustació on també hi haurà pa (no serà el de l’època perquè ara seria impossible, però el recordarà) i hi haurà vi (tampoc serà el de l’època perquè en aquell moment el vi que es feia a Catalunya era ben dolent però intentarem que maridi correctament amb el menú).

El preu serà de 36’-€ i podeu fer la inscripció al correu electrònic info@colordolordepoma.cat o bé trucant directament al telèfon 977590050

Quan feu la inscripció us indicarem com s’ha de fer el pagament.

A part del sopar estem preparant alguna activitat més explicativa relacionada amb l’època de la qual us informarem properament.

No cal dir que les places són limitades i reservarem per rigorós ordre d’inscripció.

Us animeu a tastar els gustos del 1714? No deixa de ser una altra manera de celebrar la nostra Festa Nacional.