El nostre sopar Groc Solidari


Ada Parellada és un dels valors de la cuina catalana. Inquieta, solidària, excel·lent professional sempre en té a punt alguna. Recordem sense anar més lluny aquella brillant iniciativa sobre el malbaratament alimentari i una reflexió profunda al respecte. La darrera han estat els presos polítics. I l’Ada es va inventar un sopar groc i solidari de manera que des dels fogons també es pogués expressar la solidaritat amb un seguit de persones, de bones persones, que ara mateix estan privades de llibertat, així com de persones que pateixen l’exili. L’objectiu és doble, per una part recaptar diners per a la caixa de solidaritat i és que els catalans som un poble extraordinàriament solidari, i per l’altra fer-ho de la millor manera que ella sap, als fogons, creant, imaginant, exercint la seva professió.

A Color d’olor de poma, amb tota la modèstia i seguint la iniciativa de l’Ada ens hi hem volgut sumar. El nostre xef, José Miguel Lozano també ha fet  una proposta culinària de sopar groc solidari i l’hem ofert a la ciutadania de Reus conjuntament amb Òmnium Cultural Baix Camp i l’ANC de Reus. Això significa que tindrem, per sopar, el restaurant ple de gent solidària durant tres dies, dijous 25, divendres 26 i dissabte 27 i que han fet la seva generosa aportació.

Hem rebut algunes crítiques per fer un sopar d’aquestes característiques. En el sector de la restauració és habitual rebre crítiques. Fins i tot algunes són positives i totes elles ens encoratgen a intentar ser cada cop millors. Però les crítiques que hem rebut no són culinàries precisament, ni responen a la nostra proposta gastronòmica. Són de gent que no ha posat mai els peus al nostre local i a qui no ha agradat que fem un sopar solidari. Però això es el que hi ha. Demanem senzillament respecte i que se’ns jutgi per la nostra activitat professional, aquella que intentem fer el millor possible dia rere dia. Perquè al cap i a la fi, un país s’aixeca així, treballant, fent bé la nostra feina, i quan convé, exercint la solidaritat, un dels valors que parla millor d’una societat.

Gràcies a tothom que ha fet possible que el Color d’olor de poma sigui ben groc durant tres dies.